Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
2 αυγά
1/2 κουταλάκι μυρωδικά
Για τη γαρνιτούρα
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι τυρί, αυγά και μυρωδικά. Αναμείξτε μέχρι να συνδυαστούν τα πάντα.
Βάλτε το μείγμα στο ταψί προσεκτικά μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα το κάτω μέρος του.
Τοποθετήστε το στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Η κρούστα θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερή, χωρίς να υπάρχει υγρή ζύμη στην κορυφή. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα στο φούρνο. Η σχάρα θα επιτρέψει στο κάτω μέρος να γίνει τραγανό. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί. Τοποθετήστε τη σχάρα στο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Εάν θέλετε, πασπαλίστε με μαϊντανό πριν κόψετε και σερβίρετε.