Τα ροφήματα που παραδοσιακά καταναλώνετε το χειμώνα μπορούν να συνοδεύσουν και τα καλοκαιρινά σας βράδια. Μπορεί κάποια από αυτά να τα έχετε συνηθίσει ζεστά, ωστόσο η άνοδος της θερμοκρασίας δεν είναι λόγος για να τα αποχωριστείτε και να στερηθείτε τα οφέλη που έχουν στην υγεία. Πάρτε, λοιπόν, το αγαπημένο σας ρόφημα, μετατρέψτε το σε δροσιστικό ποτό και απολαύστε το. Και για όσους το προτιμούν καυτό ακόμη και το καλοκαίρι, έχουμε προβλέψει και για αυτούς. Το ρόφημα σοκολάτα it’s all time classic. Το κυριότερο όμως από όλα είναι ότι δεν έχουν ζάχαρη και μπορείτε να τα απολαμβάνετε χωρίς το άγχος της πρόσληψης πολλών θερμίδων. Επίσης διατηρούν τη γλύκα τους χάρη στο φυσικό γλυκαντικό από εκχύλισμα του φυτού με στέβια Sweet & Balance.
Ετοιμάστε και εντυπωσίασε τους αγαπημένους σας με ροφήματα χωρίς ζάχαρη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!
Παγωμένο Πράσινο Τσάι με Τζίντζερ και Δυόσμο
Υλικά
1 κουτ. σούπας Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance
2 φακελάκια πράσινο τσάι
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
10 φύλλα δυόσμο
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό, αποσύρετε από τη φωτιά και βυθίζετε τα φακελάκια του πράσινου τσαγιού, προσθέτετε το τζίντζερ και τα φύλλα δυόσμου και σκεπάζετε το κατσαρολάκι. Το αφήνετε σκεπασμένο για περίπου 15 λεπτά.
Με ένα σουρωτήρι, σουρώνετε το τσάι πιέζοντας τα υλικά για να βγάλουν όλη τη γεύση τους και το βάζετε στο μπλέντερ με παγάκια να χτυπηθεί.
Δροσερό ρόφημα με φράουλα
Υλικά
650ml (3¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό
13 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
5 φύλλα δυόσμο
300 γρ. φράουλες
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance. Μόλις πάρουν μία βράση, κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτετε τα φύλλα δυόσμου και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Ξεπλένετε καλά τις φράουλες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι, προσθέτετε τις πολτοποιημένες φράουλες, ανακατεύετε και σερβίρετε. Αν θέλετε πριν το σερβίρισμα, βάλτε το ρόφημα λίγο στο ψυγείο να παγώσει.
Δροσερό ρόφημα με μήλο και κανέλα
Υλικά
650 ml (3¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό
13 γρ. (¾ φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
4 ξινόμηλα
1 κουτ. σούπας χυμός lime
2 ξυλάκια κανέλας
1 αστεροειδής γλυκάνισος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance , την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Μόλις πάρουν μία βράση, κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Βάζετε τα ξινόμηλα στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Αδειάζετε τα πολτοποιημένα ξινόμηλα σε ένα σουρωτήρι, με ένα κουτάλι πιέζετε την πούλπα του φρούτου μέχρι να στραγγίξει και συλλέγετε το χυμό σε ένα μπολ.
Αναμιγνύετε το χυμό με το σιρόπι, προσθέτετε το χυμό lime, ανακατεύετε και σερβίρετε. Αν θέλετε πριν το σερβίρισμα, βάλτε το ρόφημα για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.
Λεμονάδα
Υλικά
20 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φράουλες ψιλοκομμένες
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) φρέσκο χυμό λεμονιού
50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτετε τις φράουλες και βράζετε λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς (αν χρειάζεται προσθέστε λίγο νερό). Αφήνετε τη λεμονάδα να κρυώσει.
Σε ένα ποτήρι προσθέτετε 40 ml λεμονάδας (4-5 κουτ. σούπας) και αραιώνετε με 160 ml ( ¾ φλιτζ. τσαγιού) κρύο νερό. Απόλαυσε λεμονάδα χωρίς ζάχαρη.
Ρόφημα Ζεστής Σοκολάτας με Φουντούκια και Μοσχοκάρυδο
Υλικά
1 φακελάκι Ρόφημα Σοκολάτας Sweet & Balance
25g (1/4 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα αποβουτυρωμένο 1,5% λιπαρά
Εκτέλεση
Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζετε τα φουντουκιά σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια τα σπάτε με το μπλέντερ να γίνουν πούδρα.
Ετοιμάζετε το Ρόφημα Σοκολάτας Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χρησιμοποιώντας γάλα.
Προσθέτετε την πούδρα φουντουκιού και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.