Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Erasmus στο Ρότερνταμ διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά έχουν λιγότερες ρυτίδες όταν περνούν την ηλικία των 50 σε σχέση με εκείνες που δεν τρέφονται υγιεινά.
Οι γυναίκες που έτρωγαν περισσότερο ψωμί, κόκκινο κρέας, γλυκά και κατανάλωναν αλκοόλ είχαν περισσότερες ρυτίδες, καταλήγει η μελέτη.
Τα ευρήματα μας δείχνουν ότι αν αντικαταστήσετε τα σνακ με φρούτα εκτός από τα οφέλη για τον οργανισμό σας θα έχετε σίγουρα μια φθηνότερη λύση για την καταπολέμηση των ρυτίδων και την διατήρηση μια φρέσκιας και νεανικής επιδερμίδας, λένε οι ειδικοί.
Ωστόσο, διευκρινίζουν ότι η διατροφή δεν επηρεάζει την επιδερμίδα των αντρών.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις ρυτίδες, καθώς έχουν πιο λεπτή επιδερμίδα από τους άντρες