Η Βιβλιοθήκη της Πηνελόπης Δέλτα

Τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της κορυφαίας ελληνίδας συγγραφέως σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις, μαζί με ΤΑ ΝΕΑ.

«Τρελαντώνης», «Μάγκας», «Στον καιρό του Βουλγαροκτόνου» και «Για την πατρίδα»

Νοσταλγία, αγάπη για την πατρίδα, θρύλοι και Ιστορία. Αξεπέραστα βιβλία που έχουν κερδίσει τον χρόνο.

Το Σάββατο 12 Μαΐου κυκλοφορεί το ιστορικό μυθιστόρημα για την εποχή του Βυζαντίου «Τον καιρό του Βουλγαροκτόνου», προϊόν (και) της αλληλογραφίας της με τον κορυφαίο βυζαντινολόγο της εποχής της (1910) Gustave Schlumberger.

Κατασκοπεία και προδοσία, ίντριγκες και συνωμοσίες, περιπέτειες και ανατροπές, μοιραίοι και παράφοροι έρωτες, πίστη σε ιδανικά και αίσθηση του καθήκοντος, στο κλασικό ιστορικό μυθιστόρημα, που ανασυνθέτει με τρόπο γλαφυρό μια χρυσή εποχή του Βυζαντίου.

Στην αρχή της δεύτερης χιλιετίας μ.Χ., ο Αυτοκράτορας Βασίλειος Β’ Βουλγαροκτόνος και ο Τσάρος των Βουλγάρων, Σαμουήλ, είναι οι πρωταγωνιστές ενός σκληρού και μακροχρόνιου πολέμου. Εκείνη την εποχή, οι ήρωες της Δέλτα, οι νεαροί Βυζαντινοί ευγενείς Μιχαήλ και Κωνσταντίνος –κατάσκοποι στην υπηρεσία του Αυτοκράτορα και ερωτευμένοι και οι δύο με την Αλεξία-, έρχονται αντιμέτωποι με αδυσώπητα ηθικά διλήμματα και καλούνται να θυσιάσουν την προσωπική τους ευτυχία για να εκπληρώσουν το χρέος τους προς την πατρίδα…

Η σειρά ολοκληρώνεται με το πρώτο της ιστορικό μυθιστόρημα, με τίτλο «Για την πατρίδα», το οποίο έγραψε στη Φρανκφούρτη (1909).

Μαζί,

50 χρόνια από τη Διάσπαση του ΚΚΕ

100 χρόνια από την Ιδρυση του ΚΚΕ και 50 χρόνια από τη Διάσπασή του, μία ιστορική έκδοση με αναλύσεις, συνεντεύξεις και μαρτυρίες, για τη μεγάλη περιπέτεια της ελληνικής αριστεράς

Η έκδοση αυτή, δεν έχει τον χαρακτήρα ανακεφαλαίωσης. Δεν περιορίζεται σε αναμνήσεις, αποτιμήσεις και αναλύσεις. Οι πολιτικοί και οι διανοούμενοι που γράφουν δεν κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα: «Τι κάνατε εσείς όταν διασπάστηκε το ΚΚΕ;» Αλλά να συμβάλλουν με ένα προσωπικό, συναισθηματικό, βιωματικό ή πολιτικό κείμενο σε μια συζήτηση που δεν έχει σταματήσει ποτέ και αφορά τις αρχές, τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της Αριστεράς.

Γράφουν 30 ιστορικοί, πολιτικοί, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι: Νικηφόρος Αντωνόπουλος, Νίκος Βούτσης, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Δημήτρης Γιατζόγλου, Μανώλης Γλέζος, Ηλίας Κανέλλης, Αγγέλα Καστρινάκη, Κωστής Κορνέτης, Φώτης Κουβέλης, Πέτρος Κουναλάκης, Μίλτος Κύρκος, Κατερίνα Λαμπρινού, Σπύρος Λυκούδης, Μάκης Μαΐλης, Δημήτρης Μανιάτης, Γιάννης Μπαλαμπανίδης, Νίκος Μπελογιάννης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Θάνος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Παππάς, Τίτος Πατρίκιος, Στέργιος Πιτσιόρλας, Γιάννης Πρετεντέρης, Δημήτρης Ραυτόπουλος, Παύλος Τσίμας, Σόνια Τσίτηλου, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Χατζησωκράτης