Υλικά για 6 άτομα
* 250 γρ. χυμό λεμονιού
* 250 γρ. νερό
* 45 γρ. δυόσμο φρέσκο
* 250 γρ. γάλα
* 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε να βράσουν το γάλα, το νερό, τον δυόσμο και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε χυμό λεμονιού και ανακατεύετε με μια κουτάλα. Το μείγμα θα φαίνεται κομμένο, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
3. Στη συνέχεια το σουρώνετε από μία σήτα και το βάζετε στην παγωτομηχανή. Εάν δε έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε για 3 ώρες στην κατάψυξη και στη συνέχεια το βγάζετε, το χτυπάτε και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.