Σούπα βισισουάζΥλικάΓια 4-6 μερίδες1 κουταλάκι βούτυρο2 πράσα (μόνο τον βολβό)1 κρεμμύδι5 πατάτες5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος1/4 κουταλάκι θυμάρι1/2 κουταλάκι αποξηραμένη μαντζουράνα1 φύλλο δάφνης1 κουταλάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένοΑλάτι, πιπέριΕκτέλεση1. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Πλένετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε για 5 -7΄ σε σιγανή φωτιά το βούτυρο με τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πατάτες ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.3. Στη συνέχεια, ρίχνετε τον ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε για περίπου ½ ώρα ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.4. Πολτοποιείτε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε τη φωτιά.5. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.
Σούπα βισισουάζ
Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα τη διάσημη γαλλική παραδοσιακή σούπα βισισουάζ. Απολαύστε τη ζεστή!