Όνειρο ζωής. Προσκύνημα. Μαγική αίσθηση. Επιβλητικότητα.
Αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που έρχονται στο μυαλό όταν βρεθούμε σε ένα από τα Μεγάλα Μνημεία του Παγκόσμιου Πολισμού, στην Ελλάδα ή εκτός. Η ψυχή μας ταξιδεύει πίσω στους αιώνες και θαυμάζει τους μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς και τα δημιουργήματά τους, μερικά από τα οποία έχουν περίοπτη θέση στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Η νέα σειρά βιβλίων «Τα Μεγάλα Μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού», που θα κυκλοφορήσει από αυτή την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ, αποτελεί ένα νοητό προσκύνημα, μια εικονογραφημένη πρώτη προσέγγιση στα μνημεία, την ιστορία τους, αλλά και τον πολιτισμό που τα δημιούργησε.
Πήλινος Στρατός, Πυραμίδες, Πομπηία, Μάτσου Πίτσου
Τέσσερα υπερπολυτελή, σκληρόδετα λευκώματα, πλούσια εικονογραφημένα, που περιέχουν όλες τις πληροφορίες για καθένα από τα Μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού, μαζί με μια περιεκτική παρουσίαση του αρχαίου πολιτισμού που τα δημιούργησε.
Ακόμη, οι εκδόσεις περιέχουν όλες τις πρόσφατες ανακαλύψεις και θεωρίες που φωτίζουν ιδιαίτερες πτυχές της ιστορίας των μνημείων, ενώ σε χωριστό κεφάλαιο αναφέρονται οι συσχετισμοί και αλληλεπιδράσεις με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Τέλος, περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες που θα χρειαστεί ο ταξιδιώτης που θα τα επισκεφθεί.
Την Κυριακή κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος, που είναι αφιερωμένος στον θρυλικό Πήλινο Στρατό του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας.
Το 1974 Κινέζοι αγρότες, οργώνοντας τη γη τους, έφεραν στο φως ένα κομμάτι από κάποιο μεγάλο άγαλμα του πήλινου στρατού, που κατασκευάστηκε για να συνοδεύσει τον αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ Τι στη μετά θάνατον ζωή. Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια αρχαιολογικών ερευνών, ο Πήλινος Στρατός είναι ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά αξιοθέατα της Κίνας, ένα από τα πιο μεγάλα αριστουργήματα του αρχαίου κινεζικού πολιτισμού.
Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έδωσαν σοβαρές ενδείξεις ότι στην κατασκευή αυτού του μεγαλεπήβολου έργου μπορεί να έπαιξαν ρόλο άτομα με ευρωπαϊκή καταγωγή, πιθανά Ελληνες καλλιτέχνες και τεχνίτες απόγονοι του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν τον θάνατό του, προχώρησαν ανατολικά και έφθασαν στην αυλή της Κίνας.
Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν οι τόμοι: Πυραμίδες, Πομπηία, Μάτσου Πίτσου
Μ α ζ ί , M a r i e C l a i r e, A u to h u b και Β η μ α g a z i n o.