Υλικά για 3 τσουρέκια5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/3 της κούπας βούτυρο2/3 της κούπας ζάχαρη1 φακελάκι μαγιά1 1/2 κούπα γάλα2 αυγά χτυπημένα1 πρέζα αλάτι1/2 κουταλάκι μαχλέπι1/2 κουταλάκι μαστίχα1 αυγό για το άλειμμαΕκτέλεση1. Στο μπολ του μίξερ βάζετε το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι, τα αυγά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με το γάντζο του μίξερ. 2. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.3. Στη συνέχεια, την πατάτε να ξεφουσκώσει και τη χωρίζετε σε μπαλάκια. Με κάθε μπαλάκι ζύμης φτιάχνετε ένα μπαστούνι και με τρία μπαστούνια πλέκετε πλεξίδες.4. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τα τσουρέκια. Τα αλείφετε με το χτυπημένο με λίγο νερό αυγό και τα αφήνετε να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα.5. Ψήνετε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 οC, για 20΄-25΄μέχρι να ροδίσουν.
Εύκολο τσουρέκι
Φτιάξτε ένα αφράτο πασχαλινό τσουρέκι εύκολα και γρήγορα σε 5 βήματα.