Κατά καιρούς υπάρχουν διαφορετικές μόδες και δίαιτες που ακολουθεί πολύς κόσμος. Η Paleo diet για παράδειγμα ήταν μέχρι πρόσφατα πολύ στη μόδα. Τώρα, οι ειδικοί μάς παροτρύνουν να την ξεχάσουμε και να προτιμήσουμε μία άλλη, τη Victorian diet. Από ό,τι φαίνεται οι άνθρωποι του 19ου αιώνα (της Βικτοριανής δηλαδή εποχής, που θεωρείται η χρυσή εποχή της διατροφής), οι οποίοι τρώγανε κρεμμύδια, παντζάρια, μήλα, λάχανα και κεράσια ήταν πιο υγιείς και είχαν δυνατότερο ανοσοποιητικό από ότι εμείς σήμερα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έτρωγαν πολλά λαχανικά και φρούτα, καθώς και ψωμί ολικής άλεσης, που είχε ένα είδος μύκητα, ο οποίος δυναμώνει το ανοσοποιητικό. Επίσης, κατανάλωναν ελάχιστες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού, δεν κάπνιζαν, έπιναν πολύ ελαφριά αλκοολούχα ποτά και ασκούνταν καθημερινά.
Η Δρ. Judith Rowbotham, από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, που ήταν επικεφαλής της έρευνας μαζί με τον Δρ. Paul Clayton, από το Institute of Food, Brain and Behaviour, εξήγησαν ότι οι άνθρωποι εκείνης της εποχής ήταν υγιέστεροι από εμάς αν και έτρωγαν περίπου 4000 με 5000 θερμίδες την ημέρα οι άνδρες και οι γυναίκες περίπου 3000! Σήμερα, κατά μέσο όρο καταναλώνουμε 2200 θερμίδες την ημέρα. Ωστόσο, η παχυσαρκία τότε ήταν άγνωστη και απασχολούσε μόνο ανθρώπους της ανώτατης τάξης. Οι άνθρωποι της βικτοριανής εποχής έτρωγαν πολύ μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, μπορεί και 10 μερίδες καθημερινά. Ο μέσος όρος ηλικίας τότε ήταν για τους άνδρες τα 75 χρόνια και για τις γυναίκες τα 73. Παρόμοιος είναι ο μέσος όρος ζωής και των ανθρώπων, με χαμηλό εισόδημα στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα, αν και στις γυναίκες τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα χάρη στην πρόοδο που έχει γίνει με τον οικογενειακό προγραμματισμό.
Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι γυμνάζονταν πολύ εκείνη την εποχή και ότι δούλευαν μέχρι και τα 70 τους χρόνια στις αγροτικές εργασίες ή και αλλού, χάρη στην καλή φυσική τους κατάσταση.