- Για να μην κάνουν κρούστα οι κρέμες σας, μπορείτε τα τις καλύψετε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να κρυώσουν. Φροντίστε, όμως, η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας.
- Αν θέλετε να γλυκάνετε την κρέμα σαντιγί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άχνη ζάχαρη, που λιώνει πιο εύκολα. Εναλλακτικά, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη από την αρχή, ώστε να πάρει τον χρόνο της και να λιώσει.
- Αν το κέικ σας κολλάει στη φόρμα, αρκεί να την καλύψετε με αντικολλητική λαδόκολλα, την οποία θα αφαιρέσετε με ευκολία.
- Όσοι χρησιμοποιείτε σταφίδες στα κέικ σας και δεν θέλετε να τις βλέπετε μαζεμένες στον πάτο, πασπαλίστε τις με αλεύρι πριν τις ρίξετε στη ζύμη.
- Όταν πρέπει να προσθέσετε λικέρ σε κάποια κρέμα που περιέχει βούτυρο, το ρίχνετε σταδιακά και στην ποσότητα που προβλέπει η συνταγή, διαφορετικά η κρέμα θα κόψει.
Επιτυχημένα γλυκά σε 5
Από την Στύλια Καραντζή, σεφ ζαχαροπλάστης και καθηγήτρια ζαχαροπλαστικής τέχνης.