Ολοένα και περισσότεροι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στην υψηλή χοληστερίνη των τροφίμων και τα επικίνδυνα επίπεδα της ουσίας στο αίμα.
Τώρα σε μια κίνηση που σηματοδοτεί μια δραματική αλλαγή όσον αφορά τη διατροφική χοληστερίνη η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να δεχθεί γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή (Dietary Guidelines Advisory Committee) σύμφωνα με την οποία η χοληστερίνη δεν θα περιέχεται πλέον στις προς αποφυγή ουσίες στα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Η αρμόδια επιτροπή σκοπεύει να συστήσει να μην υπάρχει πλέον η προειδοποίηση να αποφεύγουμε τα αυγά, τα οστρακοειδή κα άλλα πλούσια σε χοληστερίνη τρόφιμα.
Σταδιακά παρατηρείται μια μετατόπιση από τον κίνδυνο της χοληστερίνης και των κορεσμένων λιπαρών σε εκείνον της ζάχαρης ως τη μεγαλύτερη διατροφική απειλή.