Έχω διαβάσει πως στο άπαχο γιαούρτι λόγω της αφαίρεσης του λίπους, συνήθως προστίθεται ζάχαρη (επειδή χάνεται η γεύση του). Ισχύει κάτι τέτοιο; Aν ναι, τότε ποιο γιαούρτι είναι καλύτερα να επιλέγουμε; Με 2% λιπαρά ή full fat; Άννα
Το γιαούρτι δεν περιέχει ζάχαρη, παρά μόνο αν είναι επιδόρπιο γιαουρτιού. Γενικά, συστήνονται τα ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά (2%), γιατί από τη μία αφαιρείται μεγάλο μέρος από τα επιβαρυντικά κορεσμένα λίπη και από την άλλη διατηρείται μικρή ποσότητα λίπους απαραίτητη για να λάβουμε τις σημαντικές λιποδιαλυτές βιταμίνες που έχουν τα γαλακτοκομικά.