Υλικά για 2 άτομα· 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους· 100 γρ. ελαιόλαδο· 100 γρ. οξύμελι· 20 γρ σχοινόπρασο· 20 γρ. μαϊντανός· 20 γρ. μυρώνιαΕκτέλεση: Λαδώνετε και αλατίζετε τα μανιτάρια και τα ψήνετε στο γκρίλ για 7 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την πέστο. Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το οξύμελι, ανακατεύετε το μείγμα και περιχύνετε με αυτό τα ζεστά μανιτάρια.
Μανιτάρια πλευρώτους με πέστο μυρωδικών
Μια συνταγή που γίνεται γρήγορα και ταυτόχρονα είναι αφάνταστα γευστική και θρεπτική. Από τον σεφ στο «Αίγλη Εστιατόριο» στην Αίγλη Ζαππείου, Χρυσόστομο Κοντοκώστα.