Έχω να φάω τυρί λευκό φέτα από το δημοτικό. Είμαι 33 χρoνών. Πίνω μόνο γάλα και γιαούρτι. Έχω οισοφαγίτιδα οπότε προσέχω πολύ τη διατροφή μου. Πως μπορώ να προσλαμβάνω περισσότερο ασβεστίου; Οι πολυβιταμίνες βοηθάνε; Λία
Λία, πέρα από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, εναλλακτικές πηγές ασβεστίου είναι τα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το σέσκουλο, το σπανάκι, οι λαχανίδες, το γάλα σόγιας, τα καρύδια και τα αμύγδαλα, το σουσάμι και τα προϊόντα του, καθώς και τα μικρά ψάρια που καταναλώνονται μαζί με το κόκαλο. Όσο για τις πολυβιταμίνες, σαφώς και αποτελούν άλλη μια λύση για την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, ωστόσο συστήνονται μόνο όταν δεν είμαστε σε θέση να λάβουμε τα θρεπτικά συστατικά μέσω της φυσιολογικής τροφής.