Ειδικός εξοπλισμός
2 φόρμες με 12 θέσεις για μικρά κέικ
κορνέ με στόμιο σε σχήμα αστεριού (προαιρετικά)
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. αλάτι
100 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
150 ml γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
Για το γλάσο
100 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
175 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. κακάο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σε μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με λεπτά ψίχουλα. Σε μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το γιαούρτι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Αδειάστε αργά το μείγμα με τα αυγά στο πρώτο μείγμα. Χτυπήστε μαλακά μέχρι να γίνει απαλό. Βάλτε τις χάρτινες θήκες στις φόρμες. Γεμίστε τις προσεκτικά με το μείγμα μόνο μέχρι τη μέση, χρησιμοποιώντας κουτάλι.
2. Ψήστε τα μικρά κέικ 20-25΄ μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν ελαστικά στην αφή. 3 Αφήστε τα μερικά λεπτά και μετά βάλτε τα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
3. Για το γλάσο, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
4. Γεμίστε με το χέρι, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού που έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό για να ισιώσετε τις επιφάνειες, ή βάλτε το γλάσο πάνω στα κέικ με κορνέ.
Συντήρηση
Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο 3 μέρες.