Χρησιμοποιήστε τις πιο λεπτές κρέπες για να φτιάξετε αυτό το πλούσιο γλυκό.
Θεωρείται εξαιρετική τούρτα γενεθλίων και αγαπημένο γλυκό των παιδιών.
ΜΕΡΙΔΕΣ 6–8
Υλικά
6 κρέπες
200 ml κρέμα γάλακτος
250 ml sour Cream
3 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. εσάνς βανίλιας
250 γρ. βατόμουρα
άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατέψτε τη με την sour Cream, την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Κρατήστε 4 κουταλιές της σούπας για τη διακόσμηση.
Αφήστε στην άκρη μια χούφτα βατόμουρα. Λιώστε τα υπόλοιπα με πιρούνι και προσθέστε τα στο μείγμα της κρέμας. Ανακατέψτε ελαφρά για να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Βάλτε μία κρέπα σε μια πιατέλα, απλώστε από πάνω το ένα πέμπτο της κρέμας και απλώστε και δεύτερη κρέπα. Συνεχίστε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Διακοσμήστε την κορυφή της τούρτας με την κρέμα που φυλάξατε και τα υπόλοιπα βατόμουρα. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Συμβουλή
Αυτή η τούρτα είναι εξαιρετικά ευέλικτη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βατόμουρα με φράουλες ή μύρτιλλα και να έχετε ένα εξίσου απολαυστικό αποτέλεσμα. Συχνά χρησιμοποιείται και μαρμελάδα ως υποκατάστατο των φρέσκων φρούτων. Δοκιμάστε μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.