Υλικά για 2 άτομα

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 πιπεριές σε διαφορετικά χρώματα
  • 3 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι σκόρδο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • Μπαχάρι (στη μύτη του κουταλιού του γλυκού)
  • Κανέλα
  • Δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)

Εκτέλεση

Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο.Προσθέτετε το τριμμένο σκόρδο και έπειτα τα λαχανικά, το κρεμμύδι και τη σελινόριζα, τα οποία έχετε κόψει καρέ.Σβήνετε τα υλικά με το κρασί και συμπληρώνετε λίγο νερό.Βάζετε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά.Χυλώνετε το φαγητό, ρίχνοντας στη σάλτσα το αλεύρι που έχετε διαλύσει σε χλιαρό νερό και ανακατεύετε.Λίγη ώρα πριν σερβίρετε το φαγητό, προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας διαρκώς και βράζετε για 1 λεπτό ακόμη.

Ιωάννα ΤσολομίτηΕίναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών με ειδικότητα Κεραμίστρια – Ελεύθερο Σχέδιο και Γλυπτική. Υπήρξε καθηγήτρια στις Σχολές CHEF D’OEUVRE και LE MONDE και είναι μέλος του Chef Club. Έχει προϋπηρεσία 30 χρόνια στη μαγειρική, στη διάρκεια των οποίων έχει συνεργαστεί με μεγάλα εστιατόρια για την οργάνωση και λειτουργία της κουζίνας τους. Επίσης, υπήρξε Εxecutive Chef σε πολιτικά πρόσωπα και διετέλεσε Chef στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Έχει άριστη γνώση της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και πολύ καλή γνώση της Ιταλικής, Διεθνούς, Ασιατικής, Γαλλικής, fusion και ελαφριάς κουζίνας. Τελευταία της ενασχόληση είναι η διαιτητική και χορτοφαγική κουζίνα. Σήμερα, η Ιωάννα Τσολομίτη ξεκινάει καινούργια γαστρονομικά project (ΙOANNA’S).