Από τη Στύλια Καραντζή, Σεφ – Ζαχαροπλάστη και Καθηγήτρια Ζαχαροπλαστικής Τέχνης.
Τι θα λέγατε τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει και όλοι αναζητάμε ένα δροσιστικό παγωτό να φτιάχναμε ένα νόστιμο αλλά ελαφρύ παγωτό γρανίτα ροδάκινο, που δεν θα μας φορτώσει με περιττές θερμίδες;
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 250 γρ. ζάχαρη με 250 γρ. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, παίρνουμε 750 γρ. ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για να τα κάνουμε πολτό. Στη συνέχεια παίρνουμε τον πολτό και 3 κουταλάκια χυμό λεμόνι και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε στο μάτι να ζεσταθούν και να φτάσουν λίγο πριν βράσουν. Τότε κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όταν κρυώσουν το σιρόπι και ο πολτός φρούτων και έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τα ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη, και (2 φορές) κάθε 1 ώρα το βγάζουμε, το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε μέσα.
Και παγωτό και light
Από τη Στύλια Καραντζή, Σεφ – Ζαχαροπλάστη και Καθηγήτρια Ζαχαροπλαστικής Τέχνης. Τι θα λέγατε τώρα που ο καιρός έχει ζεστάνει και όλοι αναζητάμε ένα δροσιστικό παγωτό να φτιάχναμε ένα νόστιμο αλλά ελαφρύ παγωτό γρανίτα ροδάκινο, που δεν θα μας φορτώσει με περιττές θερμίδες; Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 250 γρ. ζάχαρη με 250 γρ. νερό και […]