Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού (χωρίς το δέρμα)
  • 2 κουταλιές χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά πράσινο πιπέρι (καλά κοπανισμένο)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το χοντρό αλάτι, τη ζάχαρη και το πράσινο πιπέρι και πασπαλίζετε το φιλέτο του σολομού και από τις 2 πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τοποθετείτε το φιλέτο σολομού σε πλαστική μεμβράνη και την κλείνετε καλά. Το αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Κάθε 12 περίπου ώρες, ανοίγετε την πλαστική μεμβράνη και γυρίζετε το φιλέτο του σολομού, έτσι ώστε να έρθει σε επαφή η πάνω πλευρά με τα υγρά της μαρινάδας.

‘Οταν το φιλέτο είναι έτοιμο (έχει γίνει λίγο σκληρό και πιο λευκό), το κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε πάνω σε φέτες ψωμιού του τοστ ή σε πιάτο, σερβίροντάς το ως ορεκτικό με τη συνοδεία σάλτσας μουστάρδας με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαγιονέζας με ψιλοκομμένη κάππαρη και άνηθο.

Συμβουλές
Χρήσιμη συμβουλή: Εάν θελήσετε να τον συντηρήσετε για περισσότερο χρόνο, πέραν της μίας εβδομάδας, κόβετε το φιλέτο του μαριναρισμένου σολομού σε λεπτές φέτες, τις τυλίγετε σε μεμβράνη και τις τοποθετείτε στην κατάψυξη.