Τα υλικά που θα χρειαστούμε
400-500 γρ. κρασί κόκκινο ή άσπρο (αρετσίνωτο) ανάλογα με το είδος της σάλτσας που επιθυμούμε να φτιάξουμε1/2 ποτηράκι του κρασιού ξύδι1 μέτριο κρεμμύδι (σε φέτες)
1-2 καρότα (σε φέτες)
2 δαφνόφυλλα1 κλωνάρι δενδρολίβανο
2 ξυνόμηλα (σε κύβους)
Λίγους κοπανισμένους σπόρους μαύρο πιπέρι
Λίγο αλάτι
Η εκτέλεση
Βάζουμε το κρασί να πάρει μία βράση και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας, βάζουμε μέσα το κρέας και το αφήνουμε τουλάχιστον για 24 ώρες για να σιτέψει.
Σημείωση: Όσο περισσότερο αφήνουμε το κρέας στην μαρινάδα τόσο πιο μαλακό θα είναι όταν θα το μαγειρέψουμε. Προσοχή όμως δεν πρέπει να αφήσουμε το κρέας στη μαρινάδα για περισσότερο από δύο μέρες. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τα κυνήγια λόγω του ότι είναι σκληρά και κόκκινα θα πρέπει να τα αφήνουμε στη μαρινάδα περισσότερο από τα οικόσιτα κρέατα.
Mαρινάδα για αγριογούρουνο
Μια απολαυστική μαρινάδα για ένα ιδιαίτερο κρέας από τον σεφ Παύλο Ζερζελίδη.