*Κλαδεύουμε τα φυτά μας. Πώς; Κλαδεύουμε όλα τα μικρά κλαδάκια και αφήνουμε 2 με 3 κεντρικά. Ειδικό κλάδεμα θέλει η τριανταφυλλιά. Όταν είναι θάμνος ξεκινάμε από κάτω, μετράμε 3 μπόλια ή μάτια ή φύλα (αν δεν έχουν πέσει) και κλαδεύουμε πάνω από αυτά. Στην τριανταφυλλιά που είναι αναρριχώμενη ξεκινάμε από πάνω μετράμε 3 μπόλια ή μάτια ή φύλα (αν δεν έχουν πέσει) και κλαδεύουμε κάτω από αυτά.
*Σκαλίζουμε τα χώματα, βάζουμε δύο πόντους ζωική κοπριά σε κάθε γλάστρα που ανθίζει την Άνοιξη εκτός από τα φυτά με όξινο χώμα (όπως τύρφη ή καστανόχωμα) στα οποία δεν βάζουμε κοπριά.
*Ψεκάζουμε όλα τα καρποφόρα και ξινά δέντρα με χαλκό στο έδαφος και στα κλωνάρια.
*Φυτεύουμε ελιές, ξινά, πανσέδες, μαργαρίτες, καλέντουλες, βιολέτες, γαριφαλιές και τριανταφυλλιές για να ανθίσουν την Άνοιξη.
*Μεταφυτεύουμε μεγάλα φυτά (με μεγάλο ρίζωμα) και τους κόβουμε τη ρίζα για να ανανεωθούν.
*Φυτεύουμε λαχανικά με σπόρο ή φυτώρια για να έχουμε το Μάρτιο ένα λαχανόκηπο στο μπαλκόνι μας.
Ας φτιάξουμε μόνοι μας οργανικό λίπασμα
Όσα φύλλα πέφτουν μπορούμε να τα μαζέψουμε, να τα βάλουμε σε μία άδεια γλάστρα βάζοντας ένα μέρος φύλλα, ένα μέρος χώμα καθώς και απομεινάρια από φρούτα (π.χ. φλούδες) ή ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και το αφήνουμε σε μέρος που να βρέχεται. Την Άνοιξη θα έχουμε οργανικό λίπασμα για να το ρίχνουμε στα φυτά μας.
Αυτήν την εποχή κλαδεύουμε, σκαλίζουμε, ψεκάζουμε, φυτεύουμε…
*Κλαδεύουμε τα φυτά μας. Πώς; Κλαδεύουμε όλα τα μικρά κλαδάκια και αφήνουμε 2 με 3 κεντρικά. Ειδικό κλάδεμα θέλει η τριανταφυλλιά. Όταν είναι θάμνος ξεκινάμε από κάτω, μετράμε 3 μπόλια ή μάτια ή φύλα (αν δεν έχουν πέσει) και κλαδεύουμε πάνω από αυτά. Στην τριανταφυλλιά που είναι αναρριχώμενη ξεκινάμε από πάνω μετράμε 3 μπόλια ή […]