Έρευνα στην Καλιφόρνια, η οποία παράγει το 40% της φράουλας που καταναλώνεται στις ΗΠΑ, έδειξε ότι η οργανική φράουλα έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τη φράουλα συμβατικής καλλιέργειας, καλύτερη γεύση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον έχει πολύ λιγότερη επιβάρυνση από φυτοφάρμακα, λιπάσματα και εντομοκτόνα.

Στο ζήτημα της γεύσης υπήρξε μια διχογνωμία στη συγκεκριμένη έρευνα, επειδή κάποιοι γευσιγνώστες διαφώνησαν με την πλειοψηφία και βρήκαν μερικές ποικιλίες συμβατικής φράουλας πιο νόστιμες από τις βιολογικές. Σε όλα τα άλλα όμως οι βιολογικές «κέρδισαν». Το θέμα είναι πού θα τις βρούμε και πόσο θα τις πληρώσουμε.