Υλικά

  • 500 γρ. μύδια (με τα όστρακά τους)
  • 200 γρ. μεγάλες ωμές γαρίδες
  • 200 γρ. σουπιές (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 4 ψητές κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε λεπτές λωρίδες)
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 150 ml ζωμό ψαριού ή νερό
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 καυτερή πιπερίτσα χωρίς σπόρους
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Γενικά
Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα

  • 262 Θερμίδες
  • 6,9 γρ. Λιπαρά
  • 322 mg Χοληστερίνη
  • 2 γρ. Φυτικές ίνες

Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 20′

Χρόνος μαγειρέματος: 30-35′

1. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 10΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια, τον ντοματοχυμό, τις κόκκινες πιπεριές, την καυτερή πιπερίτσα, το χυμό λάιμ με το ξύσμα, τις σουπιές και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5΄. Προσθέτετε το ζωμό ψαριού ή το νερό, λίγο αλάτι, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10΄.

2. Στο μεταξύ, ρίχνετε λίγο νερό σε ένα τηγάνι με καπάκι, βάζετε τα μύδια, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στον ατμό για 2-3΄ μέχρι να ανοίξουν. Πετάτε όσα δεν ανοίξουν.

3. Προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι με τις σουπιές και μαγειρεύετε για άλλα 5΄. Τέλος, ρίχνετε και τα μύδια, αφήνετε για 1΄ και σερβίρετε γαρνίροντας με το βασιλικό.

Μερίδες
για 4 άτομα

Συμβουλές
Για να έχετε φρέσκο βασιλικό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, η καταλληλότερη εποχή για να τον φυτέψετε στον κήπο Ή στη γλάστρα σας είναι το Μάρτιο