Υλικά
- 500 γρ. μύδια (με τα όστρακά τους)
- 200 γρ. μεγάλες ωμές γαρίδες
- 200 γρ. σουπιές (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
- 250 γρ. ντοματίνια
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 4 ψητές κόκκινες πιπεριές (κομμένες σε λεπτές λωρίδες)
- 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- 150 ml ζωμό ψαριού ή νερό
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
- 1/2 καυτερή πιπερίτσα χωρίς σπόρους
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Αλάτι
Γενικά
Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα
- 262 Θερμίδες
- 6,9 γρ. Λιπαρά
- 322 mg Χοληστερίνη
- 2 γρ. Φυτικές ίνες
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35′
1. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 10΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια, τον ντοματοχυμό, τις κόκκινες πιπεριές, την καυτερή πιπερίτσα, το χυμό λάιμ με το ξύσμα, τις σουπιές και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5΄. Προσθέτετε το ζωμό ψαριού ή το νερό, λίγο αλάτι, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10΄.
2. Στο μεταξύ, ρίχνετε λίγο νερό σε ένα τηγάνι με καπάκι, βάζετε τα μύδια, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε στον ατμό για 2-3΄ μέχρι να ανοίξουν. Πετάτε όσα δεν ανοίξουν.
3. Προσθέτετε τις γαρίδες στο τηγάνι με τις σουπιές και μαγειρεύετε για άλλα 5΄. Τέλος, ρίχνετε και τα μύδια, αφήνετε για 1΄ και σερβίρετε γαρνίροντας με το βασιλικό.
Μερίδες
για 4 άτομα
Συμβουλές
Για να έχετε φρέσκο βασιλικό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, η καταλληλότερη εποχή για να τον φυτέψετε στον κήπο Ή στη γλάστρα σας είναι το Μάρτιο