Υλικά

  • 4 φιλέτα τσιπούρας (200-220 γρ. το καθένα)
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
  • 1 κουταλιά φυσικό χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 κουταλιά κορν φλάουερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά440 θερμίδες η μερίδαΕκτέλεσηΑλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα ψήνετε για 15΄ στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο. Κόβετε σε μέτρια κομμάτια τα λαχανικά και τα ψήνετε για 10΄ στη σχάρα. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι τα κρεμμυδάκια και το βασιλικό ψιλοκομμένα, προσθέτετε το πορτοκάλι και το λεμόνι και αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις. Κατόπιν, «δένετε» τη σάλτσα με το κορν φλάουερ. Συνοδεύετε κάθε φιλέτο με λίγα λαχανικά και περιχύνετε με τη σάλτσα.Μερίδεςγια 4 άτομαΣύσταση

  • Βιταμίνες: Α, C, D, E
  • ω-3 λιπαρά οξέα
  • Πρωτεΐνες
  • Φυτικές ίνες
  • Φλαβονοειδή
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Φώσφορο
  • Φυλλικό οξύ