Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 650 γρ. φρέσκο αρακά
  • 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Άνηθο
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
327 Θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τον αρακά και τον σοτάρετε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πατάτα. Σκεπάζετε με νερό και βράζετε περίπου 45 λεπτά (μέχρι το φαγητό να «πιει» σχεδόν όλα τα υγρά του). Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ και σερβίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο. Μπορεί να συνοδεύσει λευκά κρέατα.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Β1, C, E
  • Φυτικές ίνες
  • Υδατάνθρακες
  • Κάλιο
  • Φώσφορο
  • Σίδηρο
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο