Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 350 γρ. ρεβίθια
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 ματσάκι σέλινο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζάνι φυσικό χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Γενικά592 θερμίδες η μερίδαΕκτέλεσηΜουλιάζετε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη, τα ρίχνετε σε γάστρα μαζί με 2-3 ποτήρια νερό, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και σκεπάζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200° C, για 2-3 ώρες. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.Σύσταση
- Βιταμίνες: Α, του συμπλέγματος Β, C, Ε
- Φυτικές ίνες
- Σύνθετους υδατάνθρακες
- Φλαβονοειδή
- Ασβέστιο
- Μαγγάνιο
- Φώσφορο
- Κάλιο
- Κουερσετίνη