Υλικά

  • (Για 10 άτομα)
  • 1 πακέτο έτοιμο φύλλο χωριάτικο
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 170 γρ. ελιές Καλαμών
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕκτέλεσηΒράζετε τα κρεμμύδια σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα τα σοτάρετε ελαφρά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφαιρείτε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε τα κρεμμύδια να κρυώσουν, προσθέτετε τις ελιές και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε 1-2 φύλλα ζύμης. Στρώνετε τις μισές φέτες ντομάτας, αδειάζετε το μείγμα και ρίχνετε λίγο πιπέρι και ρίγανη. Στρώνετε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας, σκεπάζετε με 1-2 φύλλα ζύμης, τα λαδώνετε και τα χαράζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 225° C, για περίπου 1 ώρα. Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, του συμπλέγματος Β, C, Ε
  • Φυτικές ίνες
  • Φλαβονοειδή
  • Πολυφαινόλες
  • Πρωτεΐνες
  • Φυλλικό οξύ
  • Κάλιο
  • Ασβέστιο
  • Μαγνήσιο
  • Μαγγάνιο