Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 κομμάτια φιλεταρισμένου σολομού (700 γρ.)
  • 300 γρ. φακές
  • 40 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 40 γρ. ξύσμα τζίντζερ
  • 40 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 160 ml χυμό λάιμ
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Κόλιαντρο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι

ΕκτέλεσηΒράζετε σε αλατισμένο νερό τις καθαρισμένες φακές, τις σουρώ­νετε και τις αναμειγνύετε με το μαϊντανό, το κόλιαντρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι, βάζετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σολομό και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το λευκό κρασί, τα δύο είδη ξύσματος και το χυμό λάιμ και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί. Σερβίρετε το σολομό με τις φακές.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, του συμπλέγματος Β, D, Ε
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
  • Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας
  • Σίδηρο
  • ω-3 λιπαρά οξέα
  • Μαγνήσιο