Υλικά

  • (Για 6 άτομα)
  • 600 γρ. φρέσκα μανιτάρια (σε κομμάτια)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 2 κουταλιές άνηθο (ψιλοκομ­μένο)
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 μέτριο μαρούλι (ψιλοκομμένο)
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 4 κουταλιές ταχίνι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Γενικά
276 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Σοτάρετε τα μανιτάρια στο λάδι μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτετε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, το νερό και το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10 λεπτά. Λίγο πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει. Βάζετε το ταχίνι σε ένα μπολ, προσθέτετε το λεμόνι και χτυπάτε το μείγμα στο μπλέντερ. Προσθέτετε λίγη από τη σούπα και ξαναχτυπάτε. Όταν ασπρίσει το μείγμα, το προσθέτετε στη σούπα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.