Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 1 πράσινη λόλα
  • 1 κόκκινη λόλα
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 ρόκα
  • 2 σικορέ
  • 200 γρ. ρόδι
  • 30 γρ. καρύδια (ψιλοκομμένα)
  • 30 γρ. φουντούκια (ψιλοκομμένα)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
200 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το ρόδι και το χτυπάτε στο μούλτι μαζί με το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει η βινεγκρέτ. Πλένετε τα λαχανικά (λόλα, σπανάκι, ρόκα, σικορέ) και τα κόβετε με το χέρι. Τα βάζετε σε μια πιατέλα, τα περιχύνετε με το 1/3 της βινεγκρέτ (αποθηκεύετε στο ψυγείο την υπόλοιπη για μελλοντική χρήση) και τα πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς.

Σύσταση

  • Βιταμίνη Ε
  • Φυτικές ίνες
  • Μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα
  • Καροτενοειδή
  • Φυλλικό οξύ
  • Κάλιο