Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 λίτρα ζωμό βοδινού
  • 2 κρεμμύδια χοντρο­κομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε κύβους
  • 2 πατάτες
  • 3 καρότα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά πάπρικα
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Τριμ­μένη παρμεζάνα
  • Κρουτόν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζετε τα λαχανικά με το ζωμό, τον στραγγίζετε και περνάτε τα λαχανικά από το μούλτι. Ενώνετε τον πολτό με το ζωμό, προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λεμόνι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με τριμμένη παρμεζάνα και κρουτόν.