Υλικά

  • Υλικά (Για 4 άτομα)
  • 1 κιλό γαύρο
  • 3 ντομάτες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
260 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι, τον πλένετε καλά και τον αφήνετε να στραγγίξει. Στο μεταξύ, κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες, τρίβετε τις ντομάτες και το σκόρδο και ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε τα παραπάνω με το λάδι, τον πελτέ, το πιπέρι και το αλάτι και τα απλώνετε σε ένα ταψί. Βάζετε από πάνω το ψάρι και ψήνετε στους 200 βαθμούς, μέχρι να πιει τα υγρά του. Αν το σκεύος είναι μικρό, μπορείτε να βάλετε τα υλικά σε στρώσεις.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, D, Ε
  • Ασβέστιο Φώσφορο
  • Πρωτεΐνες
  • Κάλιο
  • Μαγνήσιο
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Ινουλίνη
  • Αλισίνη