Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 200 γρ. ρεβίθια
- 200 γρ. φασόλια
- 200 γρ. φακές
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 200 γρ. σιτάρι
- 80 γρ. μέλι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Κανέλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Γενικά271 θερμίδες η μερίδα ΕκτέλεσηΒάζετε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβίθια και τα φασόλια σε κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν. Τα σουρώνετε, τα βράζετε για περίπου 30΄ και τα ξαφρίζετε. Έπειτα, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν με αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά και μετά από περίπου 1 ώρα και 20΄ προσθέτετε τις φακές, το καλαμπόκι και το σιτάρι, συνεχίζοντας το βράσιμο για ακόμα 30΄. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, το σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και ρίχνετε από πάνω κανέλα, πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι.
Σύσταση
- Βιταμίνες: Β1, Ε
- Πρωτεΐνες
- Σίδηρο
- Μαγνήσιο
- Ψευδάργυρο
- Φυλλικό οξύ