Υλικά

  • (για 4 άτομα)
  • 6 μελιτζάνες
  • 500 γρ. ντομάτες (καθαρισμένες και ψιλοκομμένες)
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές μαϊντανό
  • Ζάχαρη
  • Αλάτι Πιπέρι

Γενικά
695 θερμίδες/μερίδα.

Συνοδευτικά
Με βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη, φασκόμηλο, πάπρικα.

Εκτέλεση
Κόβετε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και χαράσσετε τη μία πλευρά, χωρίς να φτάσετε στην άκρη. Τις αφήνετε 30΄ σε αλατισμένο νερό, τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε. Έπειτα, τις τηγανίζετε και τις απλώνετε σε ένα ταψί. Κόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα σοτάρετε και προσθέτετε τις ντομάτες, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα, προσθέτετε το μαϊντανό. Ανοίγετε μια λακκούβα στις μελιτζάνες, τις γεμίζετε με σάλτσα και τις ψήνετε στο φούρνο.

Γνώμες
Φαγητό πλούσιο σε καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, το οποίο σε συνδυασμό με συστατικά του σκόρδου βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης. Επιπλέον, οι μελιτζάνες περιέχουν χλωρογενικά οξέα (αντιοξειδωτικά) και φαινολικές ενώσεις, που σύμφωνα με μελέτες συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Συμβουλές
Αν θέλετε οι μελιτζάνες σας να απορροφούν τη σάλτσα χωρίς να χάνουν το σχήμα τους, καθαρίστε τις ριγωτά, αφαιρώντας μερικές λωρίδες από τη φλούδα.