Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά575 θερμίδες η μερίδα ΕκτέλεσηΠλένετε τις σαρδέλες, τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί. Έπειτα, κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και σε μικρά κομμάτια το σκόρδο και τα απλώνετε πάνω από το ψάρι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το λάδι, λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στρώνετε το φαγητό στο ταψί και το ψήνετε στους 170° Κελσίου για 35-40΄. Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, του συμπλέγματος Β, D, Ε
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
  • Μαγνήσιο
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Ινουλίνη
  • Αλισίνη