Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 450 γρ. φασολάκια χάντρες (μπαρμπούνια)
- 3 ντομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 3 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1½ ποτήρι νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο για 5΄. Ρίχνετε την πιπεριά σε κύβους, τα καρότα σε φέτες και τα φασολάκια, και μαγειρεύετε για άλλα 5΄. Προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, νερό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό. Σιγοβράζετε για 45΄, σβήνετε τη φωτιά, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Σύσταση
- Βιταμίνες: Α, C, Ε •Πρωτεΐνες •Σίδηρο •Μαγνήσιο •Ψευδάργυρο •Φυλλικό οξύ •Νιασίνη
- •Κάλιο •Β-καροτένιο •Ινουλίνη •Αλισίνη
- 280 θερμίδες η μερίδα