Καρύδια πρέπει να τρώνε οι γυναίκες αν θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Marshall στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ διαπίστωσαν με δοκιμές σε πειραματόζωα ότι μια διατροφή πλούσια σε καρύδια περιορίζει την ανάπτυξη των όγκων στον καρκίνο του μαστού.

H Ελέιν Χάρντμαν, μέλος της ερευνητικής ομάδας, δηλώνει ότι παρόλο που η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια γενικά «προγραμματισμένα» να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, είναι πολύ πιθανό ο ίδιος μηχανισμός να λειτουργεί και στους ανθρώπους.

Το «μυστικό της επιτυχίας» των καρυδιών βρίσκεται στα ω-3 λιπαρά οξέα, τα αντιοξειδωτικά και τις φυτικές στερόλες που περιέχουν. Η ειδικός μάλιστα εξαίρει την αξία τους και συνιστά την ένταξή τους στο καθημερινό διαιτολόγιο λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων. Συμβουλεύει τις γυναίκες να ξεχάσουν «κουλουράκια και πατατάκια» και να προτιμάνε τα καρύδια για σνακ.

Πάντως, πρόκειται για μια ακόμη έρευνα που αποδεικνύει το ευρύ φάσμα ευεργετικών συνεπειών από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Διαβάστε ακόμα:
Στο µικροσκόπιο… τα καρύδια
http://www.vita.gr/html/ent/414/ent.8414.asp

Ξηροί καρποί – Oι καρποί της ζωής
http://www.vita.gr/html/ent/583/ent.4583.asp

Πρόληψη των μεταστάσεων από Έλληνες επιστήμονες
http://www.vita.gr/html/ent/094/ent.8094.asp