Υλικά

  • Υλικά (Για 6 άτομα)
  • 1½ κιλό ώριμες ντομάτες
  • 8 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζάνι μπίρα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις τρίβετε. Καθαρίζετε και τρίβετε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το μάραθο. Βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ την ντομάτα τριμμένη, το κρεμμύδι, τα φρέσκα μυρωδικά, το αλεύρι και την μπίρα. Προσθέτετε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι το μείγμα, ώστε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, οι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι.