Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 2 πυρίμαχα ή ανοξείδωτα μπολ
- 1 κατσαρόλα
- 1 μίξερ
- Υλικά
- 1 φλιτζανάκι καφέ espresso
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
- 3 αυγά (ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
- 2-3 σταγόνες λεμονιού
ΕκτέλεσηΣτη μόκα (καφετιέρα ματιού) ή στην εσπρεσιέρα φτιάχνετε μία μερίδα espresso. Ρίχνετε τον καφέ, τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπολ, το οποίο βυθίζετε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί), ανακατεύοντας τα υλικά συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνετε τους κρόκους σε άλλο μπολ, το οποίο βυθίζετε και πάλι σε κατσαρόλα με βραστό νερό, ανακατεύοντας για 3-5΄. Όταν και τα 2 μείγματα έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τα ενώνετε ανακατεύοντάς τα. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μαζί με τις σταγόνες λεμονιού για να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες. ΣυμβουλέςΣερβίρετε τη μους σε μπολάκια ή σε ψηλά ποτήρια κόκκινου κρασιού!