Υλικά
- 2 αγκινάρες
- 2 αβοκάντο
- 100 γρ. Μανούρι
- Λίγο δυόσμο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κρεμμύδι μέτριο
- 4 καρότα
- 1 σαλάτα (γαλλική)
- Λίγο ξίδι
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζετε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε σε 8 κομμάτια, όπως και τα αβοκάντο. Τα 3 καρότα τα κόβετε στη μέση κατά μήκος και το τέταρτο το ψιλοκόβετε σε ροδέλες. Βάζετε τα καρότα στον αποχυμωτή και κρατάτε το χυμό τους. Στο μπλέντερ λιώνετε το μανούρι με λίγο από το χυμό του καρότου, ώστε να δημιουργηθεί ένα απαλό ντρέσινγκ. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και πολτοποιείτε το σκόρδο στο μπλέντερ μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Κόβετε τη σαλάτα σε μεγάλα κομμάτια και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά.
Μερίδες
για 4 άτομα