Ένα πρωτοποριακό σύστημα αισθητήρων που μπορεί μελλοντικά να τοποθετηθεί στα σουπερμάρκετ, έχει την ικανότητα να εντοπίζει βλαβερά βακτήρια σε σφραγισμένα προϊόντα.
Πρόκειται για μια επινόηση του Κρεγκ Γκράϊμς από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας στις ΗΠΑ και του Κινγκιούν Κάι του Πανεπιστημίου Χουνάν στην Κίνα.
Η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο μηχανισμό, ο οποίος με τη βοήθεια ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου μπορεί να αναγνωρίζει τον σταφυλόκοκκο στο γάλα – αποτέλεσμα της κακής συντήρησης του προϊόντος. Μάλιστα το σύστημα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να σημαίνει συναγερμό κατά τον εντοπισμό ενός επικίνδυνου προϊόντος.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το οικονομικό σύστημα πέραν του γάλακτος θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε χυμούς, σούπες ή άλλα προϊόντα.
Όπως υποστηρίζει ο Γράϊμς μάλιστα, η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος στα ταμεία των σουπερμάρκετ θα μπορούσε εύκολα και γρήγορα να αναγνωρίζει τα «μολυσμένα» χαρτόκουτα, προστατεύοντας έτσι την υγεία των καταναλωτών.
Ένας αισθητήρας για το χυμό σας!
Ένα πρωτοποριακό σύστημα αισθητήρων που μπορεί μελλοντικά να τοποθετηθεί στα σουπερμάρκετ, έχει την ικανότητα να εντοπίζει βλαβερά βακτήρια σε σφραγισμένα προϊόντα.