Με το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών παρομοιάζουν οι ειδικοί τις διαστάσεις που έχει λάβει παγκοσμίως η παχυσαρκία, και η οποία απαιτεί την ίδια αντιμετώπιση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του βρετανικού οργανισμού κατά της παχυσαρκίας «International Obesity Taskforce» και καθηγητή της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, δρ. Φίλιπ Τζέϊμς, πρόκειται για μια κοινωνική «επιδημία», αποτέλεσμα της βιομηχανικής και οικονομικής ανάπτυξης του δυτικού κόσμου.
Το πρόβλημα μάλιστα επιτείνεται, όπως αναφέρει, με την αντικατάσταση της άσκησης από την ακινησία του σύγχρονου ανθρώπου.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ολοένα και μικρότερες ηλικίες έρχονται αντιμέτωπες με την απειλή της παχυσαρκίας καθώς, όπως υποστηρίζει ο δρ. Τζέϊμς, πρόκειται για τις ηλικίες στις οποίες επενδύουν ιδιαίτερα οι βιομηχανίες τροφίμων και ποτών.
Για τον λόγο αυτό, αναφέρει, όπως ακριβώς λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών με την ίδια σοβαρότητα θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς εκτιμάται ότι περίπου το 10% των παιδιών παγκοσμίως είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, την ώρα που το ποσοστό των υποσιτισμένων παιδιών δεν ξεπερνά το 5%.
Παχυσαρκία όπως κλιματική αλλαγή
Με το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών παρομοιάζουν οι ειδικοί τις διαστάσεις που έχει λάβει παγκοσμίως η παχυσαρκία, και η οποία απαιτεί την ίδια αντιμετώπιση