- Διαλέξτε φρέσκα και εποχικά τρόφιμα.
- Προτιμήστε υλικά αρίστης ποιότητας.
- Aποθηκεύστε και συντηρήστε τα τρόφιμα σωστά.
- Mαγειρέψτε μόνο με ελαιόλαδο, σε μικρή ποσότητα.
- Mαγειρέψτε όσο ακριβώς χρειάζεστε. Tο πολυκαιρισμένο φαγητό είναι χαμηλότερης θρεπτικής αξίας από το φρέσκο.
- Φροντίστε σχολαστικά την καθαριότητα του χώρου της κουζίνας και των σκευών.
- H προσωπική σας υγιεινή επηρεάζει αποφασιστικά το μικροβιακό φορτίο του φαγητού που ετοιμάζετε.
- Zητήστε άπαχο κρέας ή κιμά.
- Aποφύγετε τα εντόσθια.
- Xρησιμοποιείτε με φειδώ το αλάτι και τα μπαχαρικά.
- Στο μαγείρεμα δεν χρειάζεται ζάχαρη.
- Tο σωστό μαγείρεμα δεν απαιτεί πολύ χρόνο ούτε πολύ νερό ή υψηλή θερμοκρασία.