Αυτόν το μήνα σερβίρουμε ροζέ κρασί στο ποτήρι μας, το οποίο αναδεικνύει την πολυδιάστατη δυναμική του Μοσχοφίλερου, μιας από τις πιο αρωματικές ελληνικές ποικιλίες. Για τη δημιουργία του επιλέγονται και οινοποιούνται προσεκτικά σταφύλια από το βιολογικό αμπελώνα της οικογένειας Σπυρόπουλου στην ορεινή Μαντινεία της Πελοποννήσου. O οινοποιός καταφέρνει να «παγιδεύσει» στο κρασί του όσο περισσότερο από το χρώμα και το πληθωρικό, τριανταφυλλένιο άρωμα του σταφυλιού. Έτσι, εμείς απολαμβάνουμε το ροδίζον χρώμα και τη μύτη ροδοπέταλων και αγριολούλουδων. Φινετσάτο, με ευπρόσδεκτη την «επίθεση» δροσιάς που το συνοδεύει από τη στιγμή που θα το βάλουμε στο στόμα μας έως το σβήσιμο της μακριάς του επίγευσης. Βεβαίως, πρέπει να σερβιριστεί δροσερό, σε θερμοκρασία 8-10° C, αλλά όχι παγωμένο.
Με 500 στρέμματα αμπελώνων στη ζώνη της Μαντινείας, η οικογένεια Σπυρόπουλου είναι από τους θερμότερους υποστηρικτές της βιολογικής γεωργίας στην Πελοπόννησο. Μια οινοποιία αφιερωμένη στην ποιοτική έκφραση του Μοσχοφίλερου. Το οινοποιείο του κτήματος βρίσκεται στο Αρτεμίσιο. Το ωραιότατο καινούργιο κτίσμα χτίστηκε δίπλα στο παλιό οινοποιείο.
«Μελιαστό» Κτήμα Σπυρόπουλου
Tα ροζέ κρασιά είναι οι πλέον ευέλικτοι παρτενέρ. Συνδυάζονται τέλεια, πρώτα απ’ όλα, με τα ορεκτικά και τα λαδερά φαγητά των λαών της λεκάνης της Μεσογείου. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, ένα ωραίο ροζέ κρασί με τα δικά μας πιάτα, με σκορδαλιά ή ακόμη και με τη δύστροπη απέναντι στο κρασί αγκινάρα. Θα εντυπωσιαστείτε από τη μαγεία του αρμονικού συνδυασμού. Τα πηγαίνουν, επίσης, πολύ καλά με τα αλλαντικά και τα ζυμαρικά ή με τις φριτούρες και τις μυρωδάτες σαλάτες της κινεζικής μαγειρικής. _x000D_