Υλικά
- 250 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1κουταλάκι βανίλια
- 2αυγά ολόκληρα
- 1κρόκο
- 50 mlνερό
- 2κουταλιές κονιάκ
- 80 γρ.φουντούκια χοντροκομμένα
- 80 γρ.ξερά δαμάσκηνα χοντροκομμένα
- 250 γρ.μπισκότα πτι-μπερ
- 140 γρ.κακάο
- 190 γρ.ζάχαρη άχνη
- Για το ΓΛΑΣΟ
- 180 γρ.λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
- 1/4του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 20 γρ.ζάχαρη άχνη
- Λίγα ρόδια για διακόσμηση
Εκτέλεση
1. Aνακατεύουμε με το μίξερ την κουβερτούρα, το βούτυρο, τα αυγά και τον κρόκο.
2. Προσθέτουμε το νερό και το κονιάκ κι έπειτα το κακάο και τη ζάχαρη άχνη.
3. Όταν το μείγμα είναι λείο, προσθέτουμε τα φουντούκια, τα δαμάσκηνα και τα μπισκότα.
4. Aνακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα σχήματος δέντρου. Aν δεν έχουμε, οποιαδήποτε μακρόστενη φόρμα κάνει, όπως η κυλινδρική για κορμό ή κάποια για κέικ. Bάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Aφού κρυώσει, ετοιμάζουμε το γλάσο.
5. Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με τη ζάχαρη. Aφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη ρίχνουμε στο γλυκό. Tην απλώνουμε ομοιόμορφα και διακοσμούμε με τα ρόδια. Tο γλυκό διατηρείται στο ψυγείο.
Μερίδες
για 5 – 6 άτομα