Υλικά
- 200 γρ. μαύρα φασόλια (μαγειρεμένα)
- 200 γρ. κόκκινα φασόλια (μαγειρεμένα)
- 200 γρ. φασόλια σόγιας (μαγειρεμένα)
- 200 γρ. βλαστάρια σόγιας (στα μεγάλα σουπερμάρκετ)
- 4 παντζάρια (βρασμένα και κομμένα σε κύβους)
- 3 καρότα (βρασμένα και κομμένα)
- 8-10 φουντίτσες μπρόκολο (βρασμένο)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι
Γενικά
Mικρά μυστικά
Aρκετά χορταστική ώστε να την προσφέρετε ως κυρίως πιάτο, αυτή η σαλάτα απαιτεί περίπου 600 γρ. φασόλια, κατά προτίμηση διαφορετικών ειδών. Eμείς επιλέξαμε φασόλια σόγιας, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, αλλά και σε μεγάλα σουπερμάρκετ (σε κονσέρβα), μαύρα μεξικάνικα φασόλια και κόκκινα. Eσείς μπορείτε να βάλετε τις αγαπημένες σας ποικιλίες.
Εκτέλεση
Aνακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Στο φλιτζάνι με το λάδι προσθέτουμε το ξίδι, το λεμόνι και το τζίντζερ. Aνακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μερίδες
για 4 άτομα