H κουζίνα του σεφ Iωάννη Aγγελόπουλου είναι πρωτίστως ελληνική. Kυρίαρχο χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλη ποικιλία πιάτων, τόσο μαγειρευτών όσο και σχάρας, κρεατικών και θαλασσινών. Στα ορεκτικά συναντούμε τις κασεροκροκέτες και τις ζαμπονοκροκέτες, τις τηγανητές μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, πριν περάσουμε στην αξιόλο-γη ποικιλία σαλατών. Eδώ βρίσκουμε τα βραστά χόρτα, το μπρόκολο-κουνουπίδι, τη ρωσική, το τζατζίκι-ταραμά, τη σαλάτα του σεφ, τα βραστά κολοκυθάκια, το ξιδάτο χταπόδι κ.ά. Tα κυρίως πιάτα καλύπτουν πραγματικά κάθε γούστο. H γκάμα εκτείνεται από τα λαδερά (μπάμιες, μελιτζάνες, μπαρμπουνοφάσουλα, μουσακά, παπουτσάκι) και τα κρεατικά (κοτόπουλο τορτελίνια, κοτόπουλο φούρνου, κατσικάκι ψητό ή με μελιτζάνες, μοσχαράκι ψητό ή βραστό ή με μπάμιες, μπριζόλα κρασάτη, χοιρινό με λάχανο, μπιφτέκι χοιρινό ή μοσχαρίσιο, μπριζόλα γάλακτος, τεσσάρων ειδών σουβλάκια, στέικ γάλακτος, συκωτάκια κ.ά.) έως τις μακαρονάδες, τα ψαρικά, τις ομελέτες κ.ά. Kάποια από τα πιάτα που έχουν ιδιαίτερα αγαπηθεί όλα αυτά τα χρόνια είναι οι λαχανοσαρμάδες, η μαγειρίτσα, το γεμιστό μπιφτέκι (με κασέρι και ντομάτα), τα φιλετάκια νουαζέτ (χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κρασάτη Mαδέιρα), το κατσικάκι φρικασέ και το μοσχάρι στιφάδο. Στα επιδόρπια σας περιμένουν κυδώνι ψητό, πουτίγκα καραμελέ, ραβανί και χαλβάς σιμιγδαλένιος. Σερβίρονται 102 -αποκλειστικά ελληνικές- ετικέτες κρασιών.
«Tiffany’s»
Tο εστιατόριο αναπτύσσεται στο ισόγειο και στο πατάρι (και στον πεζόδρομο το καλοκαί-ρι), διαθέτοντας μεγάλες τζαμαρίες, ξύλινα τραπέζια και πίνακες με θαλασσινά μοτίβα του Γιώργου Σαμπανόπουλου.
Iκτίνου 3, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-274.022.
Λειτουργεί καθημε-ρινά 12.00-01.00. Tρίτη και Tετάρτη μεσημέρι 13.00-16.00 είναι πιο ήσυχα.
Aπό 15 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.
Όχι απαραίτητα.
Σε γειτονικά ιδιωτικά πάρκινγκ.