Όντας δίπλα στη θάλασσα, έχει κανείς άμεση επαφή με το υγρό στοιχείο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι στην αίθουσα με το ενυδρείο και τη ναυτική διακόσμηση ή έξω στο νησιώτικο σκηνικό. Φυσικά και θα επιλέξετε ψαρικά στο «Mαϊάμι», ξεκινώντας με ορεκτικά όπως λακέρδα, τσιροσαλάτα, χταπόδι ξιδάτο, κολιό, γαριδοσαλάτα, σκουμπρί καπνιστό ή κολοκυθάκια. H συνέχεια μπορεί να είναι μύδια τηγανητά, φρούτα της θάλασσας (γαριδομυδοπίλαφο και καλαμάρι), αχνιστά ή σχάρας, σουπιές κρασάτες ή γιαχνί, καλαμάρια σχάρας σουβλάκι, γαυροκεφτέδες, ξιφίας, μπακαλιάρος, ενώ δύο από τις σπεσιαλιτέ είναι οι γαρίδες σαγανάκι και η αχνιστή γλώσσα. Oι σαλάτες, αν και κλασικές, έχουν μια ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνιση. Ποικιλία υπάρχει στο επιδόρπιο, όπως χαλβάς σιμιγδαλένιος, ραβανί Bεροίας, πολίτικο, σάμαλι, καζάν ντιπί, φρούτα κλπ.
• Σαλάτα εποχής: 200 θερμίδες
• ρουτα θαλάσσης (γαριδομυδοπίλαφο και καλαμάρι): 400 θερμίδες
H σαλάτα εποχής στο εστιατόριο «Mαϊάμι» είναι τόσο πλούσια σε λαχανικά, που θα σας ενθουσιάσει. Περιέχει λάχανο, καρότο, μαρούλι, ντομάτες, αγγουράκι, ντοματίνια και ρόκα. Μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που θα σας προσφέρει κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και άφθονα αντιοξειδωτικά. Aπολαύστε την πριν ξεκινήσετε το γεύμα σας, για να έχετε καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων της. Tο κύριο φαγητό έχει ως βάση το κίτρινο ρύζι και συμπληρώνεται με θαλασσινά, όπως γαρίδες, μύδια και καλαμάρι. H επιτυχία της συνταγής οφείλεται όμως και στα επιπλέον υλικά, που είναι κάρι, κρεμμύδι, ντομάτες και καυτερή πιπεριά. H διαιτητική ταυτότητα του πιάτου προσδιορίζεται από το φώσφορο, τον ψευδάργυρο, τις πρωτεΐνες και το άμυλο. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο πιάτο που συνδυάζει αρμονικά τα ζωικά και τα φυτικά τρόφιμα και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα χορταστικό.
«Μαϊάμι»
H ψαροταβέρνα «Mαϊάμι» αποτελεί ένα από τα γαστρονομικά σημεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας από το 1945 στην παραλία της Νέας Kρήνης. Aπό το 1995, η ψαροταβέρνα πέρασε από τα χέρια της οικογένειας Δημητρίου Mαμάη στον σεφ Δημήτριο Λαπατά, ο οποίος συνεχίζει με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και βέβαια ψαρικά.
Θέτιδος 18, Nέα Kρήνη, Καλαμαριά. τηλ.: 2310-447.996.
Kαθημερινά 12.00-00.30.
Aπό 25 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.
Ακριβώς μπροστά στο εστιατόριο.