O χώρος είναι απλός, ενιαίος, με δίριχτη σκεπή και εμφανή ξύλινα δοκάρια που δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Το μενού εδώ είναι ελληνικό και βασίζεται σε πολύ καλές πρώτες ύλες, διαλεγμένες με προσοχή. Αν και 100% ελληνική, η κουζίνα καταφέρνει να συνδυάσει τους χαρακτηρισμούς «πειραγμένη» και «σπιτική». Για την αρχή ένα τέλειο τσιπουράκι, βελούδινο και γλυκόπιοτο μαζί με διαλεχτές ελιές. Στη συνέχεια, για πρώτο πιάτο παραδοσιακές πίτες Καρδίτσας. Η καταπληκτική τυρόπιτα με την τραγανή, κρουστή υφή μαζί με μια δροσερή και πλούσια σαλάτα με ζεστή γραβιέρα Κρήτης και μαρινάτα από πετιμέζι και μπαλσάμικο είναι ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ μεσημεριανό! Εναλλακτικά, προτείνω φάβα Σαντορίνης και χωριάτικη με κρητικά παξιμάδια, ρόκα και καλαθάκι Λήμνου. Για ένα ακόμη ελαφρύτερο γεύμα, δοκιμάστε τις σούπες: βελουτέ από μαραθόριζα με κατίκι Δομοκού ή ψαρόσουπα με λαχανικά. Θέλετε μαγειρευτά; Ωραίο είναι το αρνάκι φρικασέ με άγρια χόρτα, αλλά και το μοσχαράκι με λιαστή ντομάτα, όπως και το εξίσου σπιτικό μοσχαράκι με γιουβέτσι στριφτούδι. Ό,τι πρέπει για συνειδητοποιημένους καλοφαγάδες είναι και τα προϊόντα της σχάρας. Κάποια από αυτά, π.χ. τα μπιφτέκια, σερβίρονται με ψητά λαχανικά και πατάτες, που είναι πολύ νόστιμες και χοντρουλές, ελαφριά τηγανισμένες με τη φλούδα. Ζουμερό και χορταστικό το φιλέτο κοτόπουλου, αρωματισμένο με μουστάρδα και συνδυασμένο με φρέσκο πουρέ πατάτας με μυρωδικά. Για επιδόρπιο, ελαφριά καρδιτσιώτικη γαλατόπιτα και πραγματικά σπιτικά γλυκά του κουταλιού σε μεγάλη ποικιλία.
Oι θερμίδες αφορούν τις μερίδες του συγκεκριμένου εστιατορίου και έχουν υπολογιστεί κατά προσέγγιση με τη μέθοδο των ισοδυνάμων των τροφίμων.
Δήμητρας Κουζή
φωτογραφίες: Κατερίνα Τζιγκοτζίδου
«Αγροτέρα»
Βασ. Όλγας 6, Ζάππειο, τηλ.: 210-92.20.208, 6936-551.795
Για φαγητό το μεσημέρι από τις 12.00 έως το βράδυ στις 02.00 και όλη μέρα για καφέ ή περιποιημένα σνακ.
3,50-10 (σνακ) / 20-30 (φαγητό) το άτομο.
Ελληνικά εμφιαλωμένα κρασιά ή εξαιρετικό καρδιτσιώτικο τσιπουράκι!
Στο χώρο του Ζαππείου ή στο γειτονικό Μετς.