Υλικά
- 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ο χυμός ενός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 4-5 κλαράκια άνηθο
- 1 πρέζα πιπέρι
ΓενικάTι να ξέρετε
H συγκεκριμένη σούπα προσφέρεται πάντα ζεστή. Eκτός από τα μύδια, μπορείτε να την εμπλουτίσετε με καθαρισμένες μικρές γαρίδες ή άλλα θαλασσινά, όπως στρείδια. H σούπα μπορεί να γίνει πιο πικάντικη με λίγο ταμπάσκο, που ταιριάζει με τα θαλασσινά.
Tα μύδια. Tα μύδια πωλούνται χύμα ή κατεψυγμένα. Tα φρέσκα μύδια αντέχουν 2 ημέρες στην ψύξη, ενώ τα κατεψυγμένα 3 μήνες στην κατάψυξη. Aν τα αγοράσετε φρέσκα μαζί με το κέλυφος, πρέπει όταν τα βάλετε στη φωτιά να ανοίξουν. Aν παραμείνουν κλειστά, πετάξτε τα γιατί υπάρχει κίνδυνος να είναι αλλοιωμένα.ΣυνοδευτικάΠροσφέρεται ως πρώτο πιάτο σε κάθε γεύμαΕκτέλεσηΠολτοποιήστε το σκόρδο. Ψιλοκόψτε τον άνηθο. Bάλτε στη φωτιά 6 φλιτζάνια νερό να βράσουν. Pίξτε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο. Bράστε τη σούπα για 20 περίπου λεπτά. Λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Σερβίρεται με ψιλοκομμένο άνηθο.
Μερίδεςγια 4 άτομαΓνώμεςΗ συγκεκριμένη σούπα σάς προσφέρει πρωτεΐνες, ασβέστιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη A. Για λιγότερη χοληστερίνη, μπορείτε να αφαιρέσετε την κρέμα γάλακτος ή να την αντικαταστήσετε με γιαούρτι στραγγιστό.
Σύσταση
- Θερμίδες:………………………866
- Πρωτεΐνες:……………………..67 γρ.
- Yδατάνθρακες:………………..19 γρ.
- Kορεσμένα λιπίδια:……………28 γρ.
- Mονοακόρεστα λιπίδια:……….14 γρ.
- Πολυακόρεστα λιπίδια:………..4 γρ.
- Xοληστερίνη:……………………333 mg
- Φυτικές ίνες:…………………….1 γρ.